Gebakken Chicken of the Woods
2 personen • 30 min • Hoofdgerecht
Ingrediënten
- 2 eetlepels extra virgine olijfolie
- 500 gram malse Chicken of the Woods (schoongemaakt en in reepjes van 1cm gesneden)
- 2 sjalotten (gesnipperd)
- 3 teentjes knoflook (gesneden)
- 1/2 theelepel zeezout
- 1/4 theelepel zwarte peper
- 1/2 kopje droge witte wijn
- 2 theelepels vers citroensap
- 2 eetlepels verse peterselie gehakt
Bereidingswijze
Verhit de olijfolie in een grote koekenpan op middelhoog vuur. Verdeel de Chicken of the Woods in een gelijkmatige laag in de pan en bak tot ze lichtbruin beginnen te worden na ongeveer 5 minuten. Roer de sjalotten en knoflook erdoor en breng op smaak met peper en zout. Kook 4-5 minuten tot de sjalot zacht is. Schenk de witte wijn in de pan en roer deze erdoor. Kook 4-5 minuten tot de meeste wijn is opgenomen door de Chicken of the Woods. Roer het citroensap en de peterselie erdoor en geniet!