Oesterzwammen in bierbeslag
4 personen • 20 min • Voorgerecht
Ingrediënten
- 250 gram oesterzwammen
- 150 ml bier
- Zout
- 125 gram bloem
- 1 eetlepel zonnebloemolie
- 2 eieren
Bereidingswijze
Maak een glad beslag van bier, bloem, olie en zout. Zet een koekenpan met een klein laagje water op het vuur. Verwarm ondertussen ook de frituurpan (of een pan met rijstolie of zonnebloemolie) op 180 graden.
Snijd de oesterzwammen los van elkaar. Heb je hele grote oesterzwammen? Snijd ze dan in reepjes van 2-3 centimeter breed. Zodra het water in de koekenpan kookt doe je de oesterzwammen erin totdat ze al het vocht hebben opgenomen; dit zorgt ervoor dat ze hun vorm en grootte behouden.
Haal ze nu door het beslag en doe ze direct in de (frituur)pan. Zorg ervoor dat ze niet aan elkaar plakken en bak ze in circa 6-7 minuten goudbruin.
Laat ze nu uitlekken op een stuk keukenpapier.