Pulled oesterzwam in sojasaus
2 personen • 20 min • Bijgerecht
Ingrediënten
- 300 g oesterzwammen (of koningsboleet of portobello)
- 2 eetlepels olijfolie
- 75 ml ketjap manis
- 3 eetlepels sojasaus
- 1½ eetlepel srirachasaus
- 2 theelepels mirin
- 1 theelepel limoensap
- 1 theelepel bruine suiker
- 1 theelepel maïzena + 2 tl water
- 1 theelepel sesamzaadjes, geroosterd, ter garnering
- gestoomde broodjes of witte rijst en komkommersalade, om erbij te serveren
Bereiden
Verwarm de oven voor tot 180 °C. Bekleed een bakplaat met bakpapier. Trek de oesterzwam uit elkaar in dikke sliertjes. Verdeel over de bakplaat met de olie en ½ theelepel zout. Bak 20 minuten.
Verwarm voor de saus de ketjap, sojasaus, srirachasaus, mirin, limoensap en bruine suiker in een wok. Maak een papje van de maïzena en het water. Voeg toe en laat zachtjes koken tot de suiker is opgelost en de saus bindt.
Voeg de geroosterde oesterzwam bij de saus. Garneer met sesamzaadjes. Lekker op een gestoomd broodje, of bij witte rijst met een komkommersalade on the side.
Extra benodigd
Bakpapier
Leuk detail
Paddenstoelen zijn uitermate geschikt om te 'pullen' en kun je vrijwel altijd inzetten als vegan vervanger in 'pulled'-recepten.